Du är här: Skip Navigation Links > ARKIV > Reportage > Årsmötet 18/2 2015
GÄSTBOK

2015 års ordinarie årsmöte

en 18 februari samlades vi i S:t Olofsgården för att välja styrelse och besluta om de vanliga årsmötesfrågorna. Den gamla styrelsen beviljades ansvarsfrihet för år 2014 och alla avgående styrelseledamöter och övriga funktionärer blev omvalda.

Föreningens ekonomi befanns vara betryggande och medlemsavgiften blir även 2016 oförändrad: 100 kr för enskild medlem eller 150 för alla i ett hushåll. En budget för 2015 som räknar med en vinst på knappt 4000 kr fastställdes och det (ännu inte slutgiltiga) program som styrelsen utarbetat antogs som verksamhetsplan. Inga motioner hade kommit in, så den punkten kunde bockas av snabbt.

Efter årsmötesförhandlingarna delades föreningens vandrarmärke ut till 9 medlemmar som besökt alla 6 platserna, och därefter berättade Björn Bergström om S:t Olofsgårdens historia. Historien finns också beskriven på en sida här på vår webbsajt, ifall Du inte kunde vara med på årsmötet.

Sedan var det dags för en film från Rö, inspelad 1952 och 1954 av Erik Engberg (1909 - 1993), som var folkskollärare och kantor i Rö på den tiden. Vi fick filmen av hans son Per Erik, som förstås uppträder flitigt i filmen. Filmen kan Du också se här på Rösajten.

Så serverades eleganta smörgåsar, vatten och lättöl och till sist kaffe och kakor. Under tiden visades ett femtiotal foton från förra årets aktiviteter som bildspel. Vid niotiden hade de flesta troppat av, disken var avklarad och den nya styrelsen kunde samlas till ett konstituerade styrelsemöte, som inte oväntat ledde till att alla behöll sina tidigare uppdrag.

Ett par foton från mötet kom vi ihåg att ta - de kommer här:

Årsmötesdeltagare 1

Några av mötesdeltagarna

Årsmötesdeltagare 1

Fler mötesdeltagare

I år var vi 38 deltagare på årsmötet - antagligen rekord! Nästa aktivitet blir vårpromenaden till Näs kvarnruin den 26 april - välkomna allihop!

Styrelsen

Sidan först publicerad 2015-02-19